Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsem 3,5 x člověkem – moje záchrana od prostitutek

Kolik řečí umíš, tolikrát si člověkem,… říkávalo se. Vyrostl jsem v době socialismu, kdy povinným jazykem byla ruština a společným čeština se slovenštinou (Československo) a stále dospívám, nyní již v kapitalismu, ve kterém jsem se naučil jazyk třetí – polštinu.

Píše se rok 1991 a můj nadřízený mi sděluje „poletíte do Itálie“ cílové místo Miláno, letiště Malpensa. Byl jsem potěšen a zároveň trochu znervózněn díky svému jazykovému vybavení, protože právě s ruštinou se hodnotím jako půlčlověk, ale intenzivně se učím polsky tak třeba…

„Nebojte se“ dám vám s sebou pána, který umí docela dobře německy, ujišťoval mě nadřízený, což také dodržel a dal mi adresu firmy do které se mám dostavit v Itálii, včetně ujištění „nebojte se, na letišti v Malpense vás budou čekat“.

S „tlumočníkem“ jsme se sešli na letišti v Praze, pánovi bylo asi jako mě nyní (okolo padesátky). Vydali jsme se na cestu, a to na jednu z prvních letecky pro nás pro oba. Byl jsem trochu nervózní, ještě že se mohlo v letadle kouřit. Cestou přes Alpy jsme mohli nahlédnout i do pilotní kabiny, protože její dveře byly stále otevřené.

Přistání, pasová kontrola…v hlavě si promítám poslední „politické události“ jak se státy okolo nás brání přistěhovalcům za prací a houfně vrací třeba i turisty z hranic, kteří nemají rezervovaný hotel a peníze v určitém množství na útratu. To my jsme neměli! Jen papírek s adresou a telefonem (poz.mobilní telefony ještě nebyly).

Nervózně a zpocenou rukou podáváme své pasy k odbavení, rozumím jen „moment seňor“ a pak jen již cítíme v podpaží ruku celníka, který nám druhou rukou ukazuje, kam máme jít. Pasy už nemáme. Místnost tak 10 x 4 metry rozdělená v polovině mříží, za kterou jsou, jak zjišťuji ženy.

Tak a jsme v pr…., říkáme oba dva a náš pohled najednou spočine na dvou ženách přes mříže, vidíme to, co jsme začali vídat jen v krátce u nás promítaných amerických filmech. Nádherné, vysoké, štíhlé, elegantní s cigaretkou na vysokých podpatcích a kraťoučkou sukýnkou. Něco na sebe pokřikují s celníky italsky, ale smějí se u toho. My stále koukáme s otevřenými ústy a úplně jsme na všechno s našimi problémy zapomněli.

 „Zrobię mu loda“, (polský výraz pro orální sex) slyším najednou, ale to je přeci polština! Jsme zachráněni! „Przepraszam pani“ oslovuji tu o něco hezčí a vysvětluji jí naši situaci. Děvčata jsou mile překvapená z mojí polštiny, ale před tím než naše požadavky a vysvětlení přednesou celníkům chtějí abych jim řekl pár vět česky (připadá jim totiž čeština strašně směšná), tak narychlo povídám pár vět typu třitisícetřistastříbrných stříkaček…a podobně, děvčata se strašně smějí, až se za břicha popadají.

Nyní jde všechno rychle, během 20 minut nám otevírají mříže, vracejí pasy a setkáváme se se zástupcem firmy, který na nás čekal v příletové hale a stále ještě drží cedulku se jménem naší firmy.

Později se dovídáme, že přes poledne v Itálii nepracují a celníci se nemohli dovolat pro ověření, polské prostitutky je vlastně poslaly do příletové haly pro človíčka, který na nás čekal.

Přebíráme od firmy dva dodávkové vozy a ujíždíme směr Československo, přespáváme vysoko v Alpách, již ve Švýcarsku a kolega „tlumočník“ již naplno může využít kolikrát je člověkem on…

 

 

Autor: Kamil Šunda | úterý 28.9.2010 20:55 | karma článku: 18,75 | přečteno: 2271x
  • Další články autora

Kamil Šunda

Čtyři dny Izrael a Palestina, poprvé na Blízkém východě

Stále mám nepořádek v hlavě na čí straně mám stát, tak jsem se chtěl přesvědčit na vlastní oči, jak to v těchto zemích vypadá, vlastně na mapách Google Palestina v určitém měřítku zobrazení ani není. Žil zde přeci Ježíš Kristus.

18.3.2018 v 23:17 | Karma: 23,58 | Přečteno: 1947x | Diskuse| Cestování

Kamil Šunda

Dva týdny autem po Kubě - změny 2016

Kuba nás v roce 2014 uchvátila, chceme porovnat změny o kterých se nyní mluví. Dlužíme také jednu návštěvu v kubánské rodině. Plán je okruh tím směrem, kde jsme nebyli, tedy východ Kuby, hledání místa kde přistál Kryštof Kolumbus.

24.3.2016 v 3:09 | Karma: 18,99 | Přečteno: 1164x | Diskuse| Cestování

Kamil Šunda

Dva týdny autem po Kubě - 2 000 km

Rodinné dilema, kam na dovolenou? Pravidelně se s manželkou dohadujeme již několik let kam vyrazíme. Manželka preferuje opalování na pláži a prohlídku blízkých měst bohatě zásobovaných módou a jinými vymoženostmi civilizace.

6.2.2015 v 5:23 | Karma: 21,44 | Přečteno: 1820x | Diskuse| Cestování

Kamil Šunda

Svěcená Voda na druhou

Gniezno, zatoužil jsem se podívat tam, kam my češi tak často nejezdíme. První hlavní město Polska a podle legendy místo, kde se potkali tři bratři: Lech, Čech a Rus. Náš praotec se potom vydal směrem na jih, Rus na východ. No prostě očekávaný zážitek jak hrom...a byl...

5.11.2013 v 2:30 | Karma: 14,41 | Přečteno: 1056x | Diskuse| Cestování

Kamil Šunda

Elektronický podpis Hravě a Rychle

Už potřetí jdu na finanční úřad během jednoho dne,... ještě že bydlím tak blízko, stěžuji si usměvavé paní na podatelně tohoto úřadu. "Když je někdo zapomětlivý je dobré si zřídit za pár korun elektronický podpis" sděluje mi a odkazuje na Českou poštu na jakýsi Czech Point.

31.3.2012 v 4:28 | Karma: 26,22 | Přečteno: 5028x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

PŘEHLEDNĚ: Podívejte se, jaké změny v důchodech české občany čekají

30. dubna 2024

Exkluzivně Zvyšování důchodového věku nad 65 let podle prodlužování života, snižování výpočtu nových důchodů,...

„Pučista si ji nezaslouží.“ Bidenův tým vymýšlí, jak zrušit debatu s Trumpem

30. dubna 2024

Premium Koho by před časem napadlo, že když prezident USA připustí, že se snad i zúčastní debaty se...

Bude mít kdo jezdit pro pacienty? Chybí stovky záchranářů, mladé práce neláká

30. dubna 2024

Premium Posádky sanitek stárnou, průměrný věk zdravotnických záchranářů se pohybuje nad 50 lety....

Královská rodina vyslala na Ukrajinu vévodkyni, mluvila o sexuálním násilí

29. dubna 2024  23:19

První člen britské královské rodiny přijel na Ukrajinu od začátku konfliktu s Ruskem. Vévodkyně z...

  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1994x
Člověk se zájmem o všechno, který dopodrobna nezná téměř nic a za nejztracenější den v životě považuje ten, v kterém se ani jednou nezasmál.